Tuesday 6 November 2007

3 & 3 κάνει πολύ λίγο

Έχω μπερδευτεί πολύ όλη μέρα με την πάσα του παιχνιδιού: διάλεξε 3&3 bloggers. που...τι? επισκέπτομαι τακτικά? μ'ενδιαφέρουν τα θέματα τους? έχω φτάσει να παίρνω τζούρες καθημερινά? με κάνουν να νοιώθω άνθρωπος, που δακρύζω με τις λέξεις τους? θα ήθελα νάχα το blog αυτό? (αυτό δεν το παθαίνω), τους έχω νοιώσει φίλους πια? τους θαυμάζω? τι? Υπάρχουν καταπληκτικά blogs στην ελλάδα. και υπάρχουν καταπληκτικοί άνθρωποι: όμορφοι, δημιουργικοί, που νοιάζονται, που πονάνε, που αγαπάνε, που αναρωτιούνται και σκέφτονται (!). Όταν ξεκίνησα το δεύτερο (ω ναι!) δικό μου blog, δεν το είχα σκεφτεί -τόχω ξαναπεί- οτι θα μπαίνει κόσμος, θα λέει πράγματα, θα φτάνω να κουνάω το κεφάλι σαν να είπαμε την ίδια λέξη μαζί, θα κάθομαι με δάκρυα στα μάτια συγκινημένη απο κάποιον που διάβασε μέσα απο τα λακωνικά μου λόγια, την δική μου άβυσσο ή άλλες φορές θα με περιγράψει με την σιγουριά του φίλου και θα πιστεύω οτι πράγματι με ξέρει! Δεν φαντάστηκα οτι θα δημιουργηθούν φιλίες, όποιας μορφής. Μια οθόνη, έντονα συναισθήματα, το πληκρολόγιο, πολλές σκέψεις, εικόνες που με εκφράζουν είναι ό,τι είναι το blog . Νόμιζα! Οτι φτάσανε να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις, να αναιρέσουν την εικόνα ως αυτόματο κριτήριο στην γνωριμία, να νοιώσω τόσο ζεστά και τρυφερά για ανθρώπους που στην τελική δεν ξέρω, δεν το έχω ξαναζήσει. το μυαλό κέρδισε την θέση του πρώτου κριτή και η καρδιά κάθισε φάτσα κάρτα να δει τι γίνεται έξω απ'την πόρτα της. Ε, μεγάλο γλέντι καρδούλα μου! Είχα σκεφτεί να ανατρέξω στην στιγμή του καθένα που έχω ξεχωρίσει. δηλάδη, ποιά ανάρτηση ή σχόλιο με έστειλε και έκανα το κλικ (και το λινκ!). αλλά βάλε την δουλειά που τρέχει, τα δύο ανθρωπάκια μου που με χρειάζονται εκτός λαπτοπ, και καμιά έξοδο...δεν προλαβαίνω να το ερευνήσω τόσο σχολαστικά. ............................................................ το πρόβλημα είναι οτι είμαι εδώ και γράφω πάρα πολλή ώρα και όλο σβήνω, ξαναστήνω, ξαναλλάζω. τ'οποίο σημαίνει οτι έχασα τον αυθορμητισμό μου (συν πολλά κείμενα) και βράστα! άρα τι κάνουμε? ουφ... Διάλειμμα... υγ.Η ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο ΜΠΑΜΠΑΣ: ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ! Η ΜΑΜΑ : ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΙΝΚ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ.

38 comments:

maya said...

απο το τραγούδι κρατήστε τον τίτλο: circle of friends.
αυτά που λέει, δεν ισχύουν εδώ αλλά μου αρέσει να το ακούω... :)

Σπύρος said...

Πραγματικά κάθε blogg έχει την δική του αξία και προσωπικότητα ...τι να διαλέξεις άραγε;χμ...:)

Αλεξάνδρα said...

maya μου εγω σε συμπάθησα απ΄την πρώτη στιγμή πάντως.
Νομίζω ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία στην ζωή και στις καρδούλες μας.

Φιλιά καλή μου
και στα κορίτσια σου

tzotza said...

νομιζω πως το ειπες με το καλυτερο τροπο maya μου..
δεν μπορει να ξεχωρισεις εκεινους που αγαπας ευκολα γιατι ο καθ'ενας σου χαριζει κατι διαφορετικο, καθε φορα..το ιδιο γινεται και εδω με τα blogs γιατι οι ανθρωποι μας μιλανε..και τους μιλαμε..τους δινουμε και μας δινουνε τοσα..
υπεροχο δεν ειναι αυτο? :)

καληνυχτα και μια ομορφη μερα να ειναι η αυριανη!!
φιλια!

maya said...

@lockheart μου
μην νομίζεις, οι άνθρωποι που σου χτυπάνε νεύρο, απο μόνοι τους διαλεγμένοι είναι...

καλημέρα μας
τυχεροί είμαστε
χχχχχχχχχχχχχχχ

maya said...

@αλεξάνδρα μου
φιλενάδα μου

είσαι και συ απ'αυτούς που με είχαν να γράφω και να σβήνω!!! κάτι κατεβατά ΝΑ(με το συμπάθιο) μου βγαίνανε και γι'αυτό όλο έκοβα, έκοβα...
δεν γουστάρω τα πολύ μακριά κείμενα. είναι πολύ βαρετό για όλους.

αλλά τι να κάνω που σας σκεφτόμουν και ήθελα να πω, να περιγράψω, να θυμηθώ στιγμές, να, να ,να...

θα το κάνω...

είδες που πήγα βόλτα και στου τρομερού ποδηλάτη το blog?

φιλιά πολλά και χρωματιστά
και μουσική (ξέρεις εσύ!)
χχχχχχχχχχχχχχχχχ

maya said...

@τζότζα μου
είναι πράγματι υπέροχο.
αλλά δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω.ούτε ήμουν ποτέ politically correct! θα το κάνω. αλλά έχω αληθινό πρόβλημα με τα στενά όρια οπότε μάλλον θα κλέψω λίγο να το βγάλω όπως θέλω...

ναι θα είναι όμορφη μέρα σήμερα
με το έτσι θέλω!

χχχχχχχχχχχχχ

Dee Dee said...

1. Καλημερα

2. Ωραια σκεψη μια αναδρομη απο το τι μας τραβηξε σε καθε μπλογκ....ποιος εχει το χρονο ομως. Εδω, δεν τον εχω εγω που δεν εχω παιδια...φανταζομαι εσυ!!!

3. Καιρος να διαφωνησουμε σε κατι, δε νομιζεις;;;; Δεν θεωρω οτι τους ανθρωπους εδω μεσα δεν τους ξερεις, τους ξερεις ισως περισσοτερο απο το αν τους γνωριζες δια ζωσσης εξ αρχης! Εκτος αν εννοεις οτι δεν ξερεις το περιτυλιγμα τους (εμφανιση) που δεν ειναι και απαραιτητο. Θα γραψω κατι που το διετυπωσε πολυ ομορφα η γητευτρια:

"Υπάρχουν άνθρωποι πολλών κατηγοριών, που το γράψιμο τους βοήθησε να ανοίξουν την ψυχή τους, να αποφορτιστούν, να γίνουν πιο κοινωνικοί ή τους ελάφρυνε τη μοναξιά.
Γιατί δικτυακά είμαστε όλοι ίσοι. Μικροί, μεγάλοι, όμορφοι, άσχημοι, λεπτοί, χοντροί, πλούσιοι, φτωχοί, αρτιμελείς ή όχι, αθενείς ή υγιείς. Και το σπουδαιότερο, επικοινωνούμε από κάθε γωνιά της γης.
Ενώ στον έξω κόσμο υπάρχουν στεγανά. Αν για παράδειγμα βγούν μια κυρία 50 χρόνων με έναν νεαρό 25, φαντάζεσαι ότι θα σκεφτεί κανείς ότι μιλούν για Τέχνη; Βάζουμε εύκολα στις παρέες μας όλες τις ηλικίες;
Εδώ το μόνο που δεν κρύβεται είναι η ψυχή μας. Βγαίνει ολοκάθαρη μέσα από τα γραπτά μας και πιστέψτε με έχω βρει τόσο αγνές ψυχές, που μπορεί να μην ξέρουν από Τέχνη, όμως χαίρονται να μαθαίνουν, ενώ παράλληλα οι ίδιοι σου επιστρέφουν αγνότητα και καθαρότητα, που δεν τη βρίσκεις πάντα στους φιλότεχνους ή στη διανόηση. Εμένα αυτή η καλοσύνη με γλυκαίνει κι ας μην επικοινωνώ καλλιτεχνικά.
Και ξέρετε παιδιά, ότι τα αληθινά διαμαντάκια τα βρίσκεις εκεί που δε φαντάζεσαι. "

4. Μηπως επρεπε να το κανω αναρτηση;;;; Σου επιασα το μισο χωρο για σχολια :) Αλλα πιστευω θα σου αρεσει κι εσενα πολυ αυτη η αποψη!

Καλημερα κουκλαρα!

Negma said...

"Είχα σκεφτεί να ανατρέξω στην στιγμή του καθένα που έχω ξεχωρίσει. δηλάδη, ποιά ανάρτηση ή σχόλιο με έστειλε και έκανα το κλικ (και το λινκ!)."

Δεν νομίζω να μπορώ να θυμηθώ κάτι τέτοιο για πολλούς, γιατί συνήθως είναι πολλά και όχι ένα συγκεκριμένο. Με λίγους έχει ξεκινήσει η "σχέση" μας από ένα κλικ. Όμως θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά το κλικ που έγινε με μας, φιλενάδα μου!

Ήταν στο blog του Μικρού Πρίγκηπα και συγκεκριμένα εδώ:

http://kokkinoastro.blogspot.com/2007/07/blog-post_18.html#comments

όπου είχα γράψει αυτό:

at 9:45 πμ, Negma

Εδώ και ΠΑΑΑΡΑ πολύ καιρό, αποζητώ τη Μοναξιά μου. Μου έχει λείψει αφάνταστα. Με μεγάλη μου λοιπόν χαρά την υποδέχομαι από σήμερα και για λίγες μέρες! Ανάμεσα στα τόσα λοιπόν συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο βιντεάκι/τραγούδι σε κάποιον που μπαίνει εδώ και το βλέπει, είναι και αυτό της ΤΡΕΛΗΣ ΧΑΡΑΣ που ένιωσα εγώ. Ήταν σαν να Την βλέπω να μου κλείνει το μάτι συνομωτικά... να μου λέει "σού 'ρχομαι"...

και μετά στο δικό μου blog και συγκεκριμένα εδώ:

http://stellanelcielo.blogspot.com/2007/07/blog-post_18.html

βρήκα το εξής σχόλιό σου:

maya said...
negma
σε βρήκα απο ένα σχόλιο για την μοναξιά που έκανες στον μικρό πρίγκηπα που θα μπορούσα νάχα γράψει εγώ. μούκανε εντύπωση και ήρθα απο δω. είσαι γεμάτη χρώματα και οι αναπνοές σου δροσίζουν τους πάντες γύρω σου. νάσαι πάντα έτσι.
ωραία η βόλτα εδώ. μην αρχίσω τα πόσο συμφωνώ. σε γουστάρω πολύ!
καλό βράδυ. μπήκες ήδη στα αγαπημένα μου.
χ

Ωπ, λέω! Για πάμε να δούμε τι εστί Μάγια! Για να κατάλαβε τι λέω, όταν κι εγώ η ίδια δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι "βγάζω νόημα", δικιά μας είναι.

Και μπήκα.

Και έμεινα.

Και θα μείνω κι άλλο. Πολύ.

Τα περισσότερα σχόλιά μου στο blog σου, λένε πάνω-κάτω με διαφορετικά λόγια, το ίδιο πράγμα κάθε φορά: ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ή ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ή ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...

Και μέσω εσού, βρήκα κι άλλους... "δικούς μας"... Πάλι αυτή η ταύτιση, που με κάνει να νιώθω ότι δεν έχω πέσει από άλλο πλανήτη. Ή κι έτσι νά 'ναι, δεν έχω πέσει μόνη μου, έχουν έρθει εδώ κι άλλοι από τον ίδιο πλανήτη.

Υπέροχο, λυτρωτικό συναίσθημα!

Θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό με καλύπτουν τα λόγια της Γητεύτριας που μας μετέφερε εδώ η Ντη Ντη. Έτσι είναι... Τουλάχιστον έτσι νιώθω κι εγώ για όλο αυτό που λέγεται "μπλογκόσφαιρας σχέσεις"!

Με κίνδυνο να θεωρηθώ έως γραφική, εγώ θα πω, ότι πολλές από τις σχέσεις που έχω αναπτύξει εδώ μέσα, είναι πιο ουσιαστικές, βαθιές, ειλικρινείς και ανιδιοτελείς, από πολλές σχέσεις που διατηρώ στον "έξω κόσμο"...

Τις καλημέρες μου και τα φιλιά μου σε όλους!!!

Dee Dee said...

Ειδες και η Στελλιτσα επιασε πολυ χωρο, οχι μονο εγω :)

Talisker said...

Ωραια..

κι εγω θα συμφωνησω με την Νεγκμα ,
που συμφωνησε με την Ντι
που μετεφερε τα οσα ειπε
η Γητευτρια ...

και το εχω πει χιλιες φορες
πως στο νετ βλεπεις
απ ευθειας στην ψυχοσυνθεση του αλλου
Oταν βεβαιως δεν ειναι κανενα ανισορροπο
κι αλλο ειναι
αλλο λεει
αλλο δειχνει
κι αλλα κανει...
εχει πολλους τετοιους τυπους
οπως
και εξω..
αλλωστε και το νετ αντιγραφο της εξω κοινωνιας ειναι...

Αλλα
νομιζω οτι με ολα αυτα εχει συμφωνησει και η Μαγια παλιοτερα οταν το κουβεντιαζαμε μεταξυ μας...

Θα ξαναδω τι λεει και διαφωνει η Λειντυ.

Θελω ομως να πω και κατι αλλο

Παρ ολο που το ασπαζομαι οπως ειπα...
παντα μεσα μου κραταω και μια δευτερη σκεψη...

Ναι με τραβανε λιγα ατομα
και θελω να ειναι και ετεροκλητα και ποιοτικα (για τα δικα μου μετρα)..
αλλα οσο με τραβανε
αλλο τοσο μπορουν
να με απωθησουν

και οι απωθητικες συμπεριφορες ειναι επισης
πανευκολο να συμβουν και αδικα καμια φορα...Δηλ


λογω αποστασης και ελλειψης της
δια ζωσης επικοινωνιας να γινουν παρεξηγησεις.
Γι αυτο δεν μιλαω
ευκολα και με ενθουσιασμο σε ολους ,
δεν σκορπαω γλυκα λογακια ευγνωμοσυνες
οχι γιατι δεν τα νιωθω,
αλλα οταν τα νιωσω θελω να μην απογοητευτω

Δεν ειναι ευκολες οι σχεσεις των ανθρωπων....

και δεν μπορουν να μας ταιριαζουν ολοι..ουτε να αρεσουμε σε ολους ...
κι αυτο κερδιζεται με τον χρονο.

Γι αυτο
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ δινει
το νετ , να βλεπεις (αν εχεις την διαθεση και την ευαισθησια ) στο εσω του αλλου,
εγω την σεβομαι,
δεν πνιγω τον αλλον
με υπερβολες ...
και δεν λεω μεγαλα λογια για μεγαλες φιλιες και τρελλες αδυναμιες παντου..

Ναι καποιοι μ αρεσουν και ουτε το ξερουν καν..
δεν σημαινει οτι μου χρωσταν τη συμπαθεια τους ..
και σε οσους αρεσω επειδη ενα κοματι μου τους εκφραζει μπορει καποιο αλλο να τους κανει να φυγουν τρεχοντας..

Ετσι σεβομαι και προσεχω.

Αυτο μονο μπορω να κανω
κι αυτο θελω να κανουν και οι αλλοι σε μενα..

Κι αν δοκιμαστουμε και τα βρουμε..(με αλλα στραβοξυλα σαν του λογου μου) τοτε κανω ισχυρες σχεσεις..

Κι επειδη σοβαρεψα....λεω να αππγειωσω και παλι το ελικοπτερο!!!

::::))))))

maya said...

προς ραφαέλα, εστρέλλα και νταρκ χαμόγελο μου

συμφωνώ με την τάλισκερ που συμφωνεί με την νέγκμα που συμφωνεί με την ντίντι για το έξοχο σχόλιο της γητεύτριας και το ασπάζομαι.μούτς.

χαίρομαι που το writer's block που είχα, ξεκίνησε τέτοια ενδιαφέρουσα κουβέντα. με κάνει να χαίρομαι που δεν έκανα την ανάρτηση-παιχνίδι. ό,τι γράφτηκε δείχνει μια κοινή βασική συμφωνία που ε, δεν είναι τυχαία.

τώρα το να σου πάει ο άλλος ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι ουτοπικό και καθόλου ρεαλιστικό. ποιός το συνάντησε κι έξω απο δω για να το βρει εδω?!!!μην τρελλαθούμε.

υπάρχουν άνθρωποι εδώ που ακριβώς γιατί σκέφτονται με άλλους μηχανισμούς απ'τους δικούς μου, με κερδίζουν με αφοσίωση. με τρομάζει η απόλυτη ταύτιση, δεν την θέλω, δεν υπάρχει...

ό,τι ξεχωρίζει τον καθένα που διαλέγουμε για το λίγο παραπάνω είναι το διαφορετικό, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις απόλυτα τον έναν απο τον άλλον.

έχω και γω μια δυσκολία να γεμίζω αγάπες και υποσχέσεις τους άλλους. αντιδράω βάναυσα στην ταμπέλα και ελπίζω με άλλα λόγια να εκφράζω το συναίσθημα που έχω όταν σχολιάζω.
την απογοήτευση την έχω δεδομένη όπως στην ζωή. αυτό δεν σημαίνει οτι θα κρατιέμαι. ειδικά εδώ, που το διάλεξα, το δημιούργησα, ακριβώς γιατί το χρειαζόμουν. με τα μούτρα το χειρίζομαι (ναι, πολύ ώριμα!!!) και για όσο μου δίνει χαρά. όταν κάποιος με απογοητεύσει...θάναι άλλος ένας στο μακρύ τεφτεράκι της ζωής μου. δεν βαριέσαι. δεν αλλάζω αυτήν την εμπειρία για τίποτα.

υγ1 @εστρέλλα μου, δάκρυσα όταν θυμήθηκα τα σχόλια. ήταν μια στιγμή δυνατή όλο αυτό το καλοκαίρι για μένα. ό,τι έχει εξελιχθεί κρατάει κεφάλαια απο τον δρόμο που έχω διαλέξει...

υγ2 @ντίντι μου, είναι κάποιες σχέσεις ουσιαστικές.απλά θέλει να δεις με καινούργιο μάτι τον τρόπο που γίνεται. έχουμε μάθει στον έξω τρόπο. εδώ μαθαίνουμε απ'την αρχή, χωρίς πρέπει, χωρίς δήθεν (όχι όλοι!), χωρίς εικόνα. ψηλαφώντας πάω...

υγ3 @τάλισκερ
σιγά μην έλεγες what a wonderful world! σιγά μην ήθελες τους πολλούς, σιγά μην γούσταρα να ήσουν ευκολοχώνευτη για όλους. πφφφφφφφ, που λέει μιά φίλη μου! συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ στον χρόνο που θέλει να χτιστεί ό,τι φτιάχνεις. μπλογκάρω με ενθουσιασμό αλλά όχι με υπερβολή. ο καιρός θα δείξει. πολλά.


να που θέλετε μακροσκελή σχόλια!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
(τώρα αυτό είναι ενθουσιασμός ή υπερβολή?...)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Negma said...

Εγώ όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω Τάλισκερ!
Γιατί ενώ θεωρητικώς συμφωνώ, στην πράξη είμαι λίγο χάχας!
Και τελικά εγώ πληγώνομαι!
Παντού με τα μούτρα σαν τον βλάκα!

(Τώρα που είπα καλή κουβέντα για εκείνην, θα με δαγκώσει;)

Χι χι χι !!!!!!!!!! :Ρ

maya said...

...ωχ...

βρε στελλίτσα, πουλάκι μου...δεν είπαμε με το μαλακό? μην της τα λες αυτά απότομα, σηκώνει τρυφεροστερίνη με τα γλυκά...ποιός την ακούει τώρα...

Dee Dee said...

χα εδω ειστε πουλακια μου!
Εκει που διαφωνησα με τη maya Tali ειναι στο εξης :
"...Οτι φτάσανε να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις, να αναιρέσουν την εικόνα ως αυτόματο κριτήριο στην γνωριμία, να νοιώσω τόσο ζεστά και τρυφερά για ανθρώπους που στην τελική δεν ξέρω..." και ανεφερα οτι εγω πιστευω οτι τους ξερει, καλυτερα απο ο,τι νομιζει ισως. Σε τιποτα αλλο δε διαφωνησα,χαζη ειμαι;; Ακομα κερδιζω την συμπαθεια σας και παω με τα νερα σας ;)

Μηπως να φωναξουμε και τη γητευτρια;;;

Σχολιαζουμε ποσο θνητοι με ελαττωματα ειμαστε;;; Δε μ'αρεσει, εχω πολλα να πω για μενα και δε θα μεινει χωρος για τα δικα σας ελαττωματα!

Κι εγω ενθουσιαζομαι maya και πολλες (μα πολλες!!) φορες συγκρατουμαι γιατι νιωθω οτι θα φανω σαν σαχλο μικρο κοριτσακι που αραδιαζει κατεβατα κι αντε να μου ξαναμιλησετε μετα :)

Αυτο το χωρις εικονα μεσα απο το νετ το εχω συνηθισει, ειναι μια μαγια που με κερδισε χρονια πριν.....με τον Δ ειμαστε 3 χρονια και γνωριστικαμε σε ενα πολυ χαζο site εδω μεσα :)
Εδω ειμαι πιο ατοφια απο οτι ειμαι στη ζωη μου εξω γιατι λειπουν τα στεγανα..... μου δινεται μια λευκη κολλα να ζωγραφισω τον εαυτο μου και μπορει να μην ειμαι ζωγραφος αλλα εμενα ξερω να με ζωγραφιζω καλουτσικα :)

Η συμπαθεια και η εμπιστοσυνη και πολλα αλλα κερδιζονται οπως ειπε η φιλτατη Tali ολα στη ζωη κερδιζονται......χτιζονται με το χρονο και γκρεμιζονται με τη στιγμη.......και επειδη το εχω δεχτει και εχω συμφιλιωθει με αυτη την ιδεα, οπως και εσυ maya μου, τολμαω να χτιζω ξανα και ξανα κι ας γκρεμιστει με ενα αερακι..... ειναι απο τα λιγα πραγματα που τολμαω στη ζωη και ειναι πιο ευκολο να κοψω το τσιγαρο παρα να κλεισω πορτες σε πιθανες υπεροχες φιλιες ;)

δουλεια παλι

Ταλι περιμενω μειλ!

δεν εχω χρονο για διορθωσεις, μπορει να υπαρχουν πολλα λαθη
μακια σβουριχτα!

γιάννης φιλιππίδης said...

Δε μπαίνω στον πειρασμό [ίσως βέβαια θα πρεπε, αλλά πολλά θα πρεπε παίζουν, ας μη προσθέσουμε κι άλλα] το κείμενό σου, είναι μια χαριτωμενιά από μόνο του, η ατάκα του φινάλε σούπερ, όσο για το όποιο παιχνίδι, βάλε όλα λινκ θέλεις, ξέχασε όσα περισσότερα μπορείς, εγώ αυτό έκανα, τουλάχιστον αυτό ΕΠΑΘΑ, η βερσιόν σου με την πρώτη συγκίνηση του καθενός είναι υπερ ενδιαφέρουσα, αλλά υπερ χρονοβόρος, ούτε έγκυρη δημοσιογραφία πια, έγώ εχτές έλεγα [μιλώντας με τη μοίρα] ότι ίσως θα ‘ταν πιο ενδιαφέρον, μια στις τόσες, να πετάγαμε μια αναρτηση [είναι λίγο δημοσιογραφικό αυτό αλλά το βρίσκω όμορφο] μια ανάρτηση λέω για έναν ή μία μπλόγγερ, που κλέβει το ενδιαφέρον μας, σα συναισθηματικό ρεπορτάζ ένα πράγμα, αλλά συν φωτο κλπ, σε υπερ του στιγμές…

…και μη ξεγελιέσαι, μπορεί να μη το φανταζόσουν [εγώ απλά το έλπιζα] ότι θα έρθεις κοντά σ’ ένα πλήθος ετερόκλητους ανθρώπους, αλλά έγινε, γνωρίστηκες όμορφα μ’ αυτούς, σχόλιο το σχόλιο, ανάρτηση την ανάρτηση, κάποιοι κατάλαβαν περισσότερα κι εσύ το ίδιο γι αυτούς,

και να σου πω κάτι;
Εγώ, όσους/ες έτυχε να γνωρίσω και από κοντά, εξαιρετικοί ήταν και το μπλοκ μόνο ένα κομμάτι τους, έχουν κι άλλα πολλά, πέρα από το ρούχο της ανωνυμίας, αν λειτουργείς με όμορφη πρόθεση κι όχι κακοπροαίρετα, υπάρχουν άνθρωποι τριγύρω μας, που θέλουν να μας γνωρίσουν, που μπορούν να γίνουν άνθρωποι ζωής, και που δε θα τους γνωρίζαμε με κανέναν άλλον πιθανόν τρόπο, έξω απ’ αυτόν της αλλαγής σκέψεων…. Εμένα οι φίλοι μου, δε μου γράφουν συνήθως, κι όταν το κάνουν γίνεται από μένα ή εκείνους φανερό ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά, εδώ όμως, online, υπάρχουν πολλοί που αν το θέλει κάποιος μπορεί να καταλήξουν offline κι αυτό είναι το ομορφότερο…. Μην αγχώνεσαι για το παιχνίδι, βάλε ΟΣΟΥΣ/ΕΣ θέλεις, κι αυτοί που θα ξεχαστούν [γιατί αναπόφευκτα ο χρόνος είναι μοιραία μικρός, εγώ ξέχασα τόσους φίλους] ας συνεχίσουν να σ’ εκτιμούν γιατί είσαι πάντα γι αυτούς η καλή τους μάγια, όχι κανένας υποκειμενικός δικαστής…

φιλι φιλι φιλι φιλι

drunk tank said...

καλά ρε; τι συζητάμε; χάθηκα!

θα πω μονάχα-α ρε χρόνε αλήτη πάλι με πιέζεις- ότι ξεκίνησα το μπλογκ για να μπορώ να συμμετέχω σε συγκεκριμένο μπλογκ που δεν επέτρεπε ανώνυμα σχόλια. δε σκόπευα καν να κάνω αναρτήσεις δικές μου, ειδικά προσωπικών κειμένων και κατ'επέκταση καταστάσεων. πολλώ δε μάλλον να δημιουργήσω φιλίες.

και τι κατάφερα;
να στενοχωριέμαι που δεν έχω χρόνο να συζητάω με κάποιους όλη μέρα, να κοιτάω στα κλεφτά τα μπλογκ σας και να χαμογελάω όταν σας βλέπω εκεί. να θλίβομαι που δε μπορώ να σας μαζέψω να πιούμε ένα καφεδάκι που δίχως να το καταλάβω θα γίνει κρασάκι και μετά ποτάκι και μετά πατσάς να στρώσει το στομάχι(και τον σιχαίνομαι)!
κάποιους δε θα σας γνώριζα ποτέ, είναι σίγουρο. ούτε καν τον γιάννη, το γιάννη τον συγγραφέα, όχι τον φίλο γιάννη , δε θα γνώριζα. σίγουρο και αυτό.
δε θα τολμούσα ποτέ να γράψω και να διαβάσει αλλος κείμενό μου.

μη κοροιδευόμαστε. τα μπλογκ ανοιξαν παραθυρα σε πολλους δυνητικους κοσμους. στο χερι του καθενος ειναι πως θα τα χειριστει.

προσωπικα χαιρομαι που βρεθηκα και που βρεθηκαμε.
αλλα -είναι και ο αλήτης ο χρόνος που έλεγα- για να μη μακρυγορώ (μην είμαι και εντελώς εκτός θέματος φοβάμαι) θα σταματησω εδω.

να σας ξαναδω οταν μπορεσω να ξαναρθω...

Talisker said...

Συγνωμη τωρα!!!

ΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΑΝ οτι δεν θα αναρτησει???
λολ
κι εγω ακομα περιμενω ...
και γιατι ο Γιαννης μου δεν μου ειπε ουτε ενα μου!??

Νεγκμα δεν θα ρωτησω ποσο εισαι..οχι οχι δεν θα ρωτησω ποσο εισαι...
οχι οχι...
::)))

Ντι θα ξαναφυγω θα ξαναρθω και θα σου γραψω...

Φιλι βιαστικο
εχω να κανω μια σκηνη στον Γιαννη μου !!

Negma said...

@Τάλισκερ

Και να με ρωτήσεις, πιο πολύ θα μπερδευτείς!

Όπως φαίνεται στο προφίλ μου, είμαι 35, αλλά αυτή είναι η μία εκδοχή.

Είναι και η ηλικία που έχουν τα μυαλά μου, που καθόλου δεν συνάδει με τη βιολογική μου (τουλάχιστον μια 10ετία κάτω!).

Προσφάτως ανακάλυψα - που να μην έσωνα - και μια τρίτη εκδοχή περί ηλικίας, η οποία προκύπτει κάνοντας ένα τεστ περίπου 40 ερωτήσεων (του τύπου τι τρως, αν ασκείσαι, αν έχεις άγχος, κλπ) κατά την οποία είμαι... 54,6 !!!

Διάλεξε και πάρε!

maya said...

@ντίντι μου
τι έχεις πάθει παιδί μου σήμερα και μεγαλωνει το κείμενο? ασταμάτητη!!!
πού να μην δούλευες δηλαδη...

φιλιά
πάω να βάλω τα γυαλιά μου αν ξηγιέσαι έτσι!!!!
χχχχχχχχχχχχχχχχ

maya said...

@γιάννη ΜΟΥ
(ακούς κυρία μου?)
το ξέρω οτι άλλα σκεφτόμουν με το blog και άλλα μου ήρθαν. είναι πολύ πολύ ωραίο αυτό. κι ελπίζω να συνεχιστεί, με γέλια αληθινά, και πάρτυ πιο σουρεαλ κι απ'αυτά που κάναμε δω μέσα!!!

θα το κάνω, δεν το υποσχέθηκα? θα το κάνω. και σίγουρα θα ξεχάσω, σίγουρα θα θέλω να πω κι άλλα...ό,τι μπορέσω θα κάνω στρεσοφόρε μου!!!

ποιό φινάλε? το ουφ διάλειμμα? ή την λεζάντα?

δεν έχω χρόνο να γράψω αλα ντίντι γιατί πάω για το μπαλέτο (story of my winter!!!) αλλά αργότερα...παλι εδώ θάμαι να το επεκτείνω...

φιλί Χ φιλί

maya said...

@τάλισκερ μου
σιγά μην δεν αναρτήσω!!!!!!!!!!!!!
έχω να σούρω.......ουυυυυυυ......

η νέγκμα είναι μεγάλη παιδί μου, όχι όπως εμείς!

χεχε

να γελάσω τώρα ή ...

χχχχχχχχχχχχχχχχ

artou said...

ουφ δεν ξέρω μπερδεύτικα
διάβασα πολλά αυτές τις μέρες και να σου πω κουράστηκα δεν θέλω να συμμετέχω σε όλο αυτό.

Ο καθένα έχει διαφορετική άποψη επι του θέματος και για μένα είναι όλες σεβαστές.

θα αφήσω λοιπόν την καλησπέρα μου και εν αγλυφιτζούρι στο περβάζι(όπως πάντα(δεν έρχομαι ποτέ με άδεια χέρια))

maya said...

@αρτού μου!
βάλσαμο το γλυφειτζούρι!!!!
αυτό ήθελα!!!!
μμμμμμμμμμμμ

γλυψ γλυψ...

άστους να λένε τα σοβαρά τους...

γλυψ γλυψ...

ωραίο είναι!!!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Dee Dee said...

Δυο μερουλες μεινανε, εχω στριμωξει ολα τα ραντεβου για να μπορεσω να φυγω 2 μερουλες και τα μυαλα μου ειναι πανω απ'το κεφαλι :)

Φιλουμπες!

maya said...

@κωνσταντίνε μου?
ξενέρωσες? ντάξει? νηφάλιος?

σε πέρασα αλλά πρέπει να μπήκες την ώρα που ήμουν μέσα και δεν το είδα!!!

είδες τι έχουμε πάθει? είναι πολύ ζωντανή αυτή η παρέα - δεν γίνεται να μην σε νοιάζει!!

αμα δω να προλαβαίνεις και τέτοια ανάρτηση...

καλό βράδυ
και πολλή ξεκούραση !!!
χχχχχχ

maya said...

@ντίντι μου?
γιατί καλό μου πάνω απ'το κεφάλι? άστα μυαλά σπίτι για 2 μέρες. μην τα πάρεις καθόλου μαζί σου!

τρέχα ντίντι τρέχα
να προλάβεις για να φύγεις!
χχχχχχχχχχ

Talisker said...

ρε παιδια συγνωμη αλλα δεν παιρνω ειδοποιησεις οτι γραφετε και νομιζα οτι ολοι λειπατε ...

Νεγκμα :) διαλεγω το 35..μια χαρα ηλικια ειναι ...ε οπως ειπε η Μαγια
εισαι λιγο μεγαλυτερη..αλλα θα μας δωσεις τη σοφία σου ::))


Μαγια ελα να χορεψουμε ενα σέικ..
::)


Ντη μολις φυγω απο δω θα σου γραψω
τωρα ειδα το μειλ., μαλλον δεν θα σε προλαβω..αλλα θα το δεις αυριο..

maya said...

@τάλισκερ my disco queen!!!!
πολύ γέλασα και είναι αυτό που εκεί που διαβάζω σοβαρά, τα πετάς απότομα και με στέλνεις!!!

πού το θυμήθηκες το σεηκ, βρε θηρίο?!!!

χχχχχχχχχχχχχ

Dawkinson said...

μού μίλησε η μωβ και ήρθα. και άκουσα με τη μία ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια, που έχω να ακούσω χρόνια. πόσο υπέροχες είναι αυτές οι διαδρομές σε άγνωστα μονοπάτια τού διαδυκτύου. όλα άγνωστα, πολλά όμως τόσο οικεία...

Talisker said...

α το χω αυτο!!
Αυτο με σωζει απο τα σκληρα!!!

:)

Dee Dee said...

Μολις τελειωσα,
παω να βαλω Τσανακλιδου στο σπιτι, με ξεσηκωσε η αρτου και παιζω στο repeat την ηλιαχτιδα ολο το απογευμα!

Φιλακια......θα τα πουμε το πρωι!

maya said...

@dawkinson
καλώς την!
διπλά αφού ήρθες απο την φιλενάδα μου την μώβ! λυπάμαι που βρίσκεις τόση ακαταστασία στην πρώτη σου επίσκεψη...μας έχει κάνει ανω-κάτω το παιχνίδι 3&3 - εμένα πάντως!

αυτό που γίνεται στις blogογειτονιές ειναι ακριβώς αυτό που συζητάμε βέβαια! και που είπες:
"όλα άγνωστα, πολλά όμως τόσο οικεία..."

λες οτι είναι τελείως τυχαίο που πέρασες όταν έπαιζα αυτό το τραγούδι...? όπως και νάχει, νάρχεσαι και μόλις ξεκαθαρίσω το 3&3 στρες μου, θάρθω και γω με γλυκά!!!

πολύχρωμη καληνύχτα
χ

maya said...

@τάλισκερ
να σου πω, σταμάτα λίγο, έχεις ιδρώσει! μην χορεύεις, λέμε!
...ωχ!
πα πα πα!

υγ.τι είναι αυτή η φιγούρα με τους ώμους? καλά, πώς το κάνεις αυτό?

"won't you tAke me down
to funkyTOWWWWWN!" λα λαλαλα λα...

πούσαι ρε ντίντι να δεις!!!

maya said...

α ρε ντίντι...
τόχασες!
πού ξανά τέτοιο χορό η ταλισκέρ μας...άκου τσανακλίδου εσύ...

καλό σου βράδυ
χχχχχχχχ

Talisker said...

γκιβ ε μπιταμμμμ οου του μιιι!!γκιβ ε μπιταμ οουουουου του γιου!!!

Ζαφειρένια said...

mpitam? πως λέμε βιτάμ? :))))

Καλησπέρα και καληνύχτα πέρασα ν΄αφήσω. Ζω, σας σκέφτομαι και μου λείπετε πολύ!!!

Φιλί και μην ξεχνιόμαστε!! Ε, φιλενάδα ;)))))))))))

maya said...

αχ ζαφειρένια μου....
πολύ λείπεις όμως!!!!

νάσαι καλά για την γρήγορη βόλτα.
chin up! θα περάσει.

καληνύχτα όμορφη
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ